|
- Aktualności » Wiadomości dnia • Z ostatniej chwili • Kronika policyjna • Pogoda • Program TV
- Kultura » Imprezy • Wystawy • Kino: Milenium · Rejs • Filharmonia • Teatr: Nowy · Rondo · Lalki Tęcza
- Informator » Baza firm i instytucji • Książka telefoniczna • Apteki • Bankomaty • Urzędy
- Słupsk » Plan miasta • Rozkład jazdy: MZK · PKS • Galeria • Historia • O Słupsku • Kamera • Hot Spot
- Pod ręką » Menu Online • Auto Moto • Nieruchomości • Praca • Ogłoszenia
Pb 95 zł |
ON zł |
Lpg zł |
USD zł |
EUR zł |
CHF zł |
Kategoria: Aktualności
Do jakich potraw użyć passatę pomidorową - odkryj 6 nieoczywistych zastosowań passaty
Rozmiar tekstu: A A A
Dla osób, które lubią gotować, często przygotowują potrawy bez wspomagania się gotowymi półproduktami oraz dla wszystkich, którzy szczególnie cenią proste dania kuchni włoskiej, passata pomidorowa stanowi niezbędny element w kuchennej szafce. Sprawdź, co można przygotować z jej użyciem. Passatę pomidorową można zastosować na 6 nieoczywistych sposobów?
1. Passata pomidorowa - stwórz zupę pomidorową w stylu włoskim
Nasza tradycyjna zupa pomidorowa zachwyca smakiem, jednak zdarza się, że potrzebujemy odmiany, odrobiny świeżego powiewu na obiadowym talerzu. Zamień tradycyjną zupę pomidorową na włoską solferino, którą również przygotujesz na bazie passaty pomidorowej. Wysokiej jakości passata pomidorowa w promocji na gazetkowo.pl z dodatkiem zielonego groszku oraz ziemniaków pozwoli uzyskać unikalny smak, który warto zastosować dla odmiany. Proste, włoskie potrawy bazują na pomidorach. Warto więc zaopatrzyć się w passatę, by móc skorzystać z niej podczas przygotowywania wielu dań.
2. Ekonomicznie i z pomysłem: sosy pomidorowe do słoików
Sos pomidorowy można przygotować zgodnie ze swoimi preferencjami i wykonać od razu większą ilość, którą po zapasteryzowaniu przechowasz na dni, w których nie masz czasu przygotować ciepłego posiłku. Zmieszaj passatę pomidorową z odrobiną wody, pokrojonymi warzywami oraz przyprawami, takimi jak lubisz. Dodaj sporo bazylii, oregano, możesz dodać pieprzu i czosnku. Pamiętaj, że soli wystarczy niewielka ilość, aby nie stłumić warzywnego aromatu. Możesz też podkreślić pomidorowy smak odrobiną cukru. Całość zamknij w słoikach, zakręć i zapasteryzuj.
3. Domowa lasagne - bez passaty pomidorowej to niemożliwe
Niezależnie od tego, czy korzystasz z gotowego makaronu, czy wykonujesz go samodzielnie sos pomidorowy do lasagne warto przygotować na bazie mięsa mielonego i passaty pomidorowej. Dodatki dołącz według uznania. Nie zapomnij o domowym beszamelu i dużej ilości tartej mozzerelli.
4. Passata pomidorowa w kuchni polskiej - zrób sos do gołąbków i pulpetów
Uniwersalna w zastosowaniu passata pomidorowa na okazje i promocje Lidla - gazetkowo.pl sprawdzi się nie tylko w daniach kuchni włoskiej. Znajdzie zastosowanie przy przygotowywaniu potraw kuchni polskiej. Doskonale nadaje się do tworzenia sosów pomidorowych, idealnie pasujących do gołąbków, pulpetów i innych potraw, zawierających mięso. Świetna do zapiekanek ziemniaczanych i makaronowych.
5. Pizza hawajska domowa - zastosuj passatę na spód
We Włoszech pomijana, przez Polaków uwielbiana - pizza hawajska, zawierająca dodatki w postaci szynki i ananasa, pokrojonego w kostkę doskonale komponuje się z pomidorowym spodem. Posmaruj pizzę passatą pomidorową przed nałożeniem składników. Hawajska świetnie komponuje się ze słodkim posmakiem pomidorów.
6. Baza do dań kuchni meksykańskiej i węgierskiej
Lubisz eksperymentować z kuchniami świata? Gulasz po węgiersku, leczo, tacos i burrito nie powstaną bez przecieru pomidorowego. Passata będzie ich doskonałą bazą. Składniki i przyprawy nadadzą daniom oryginalnego smaku i efektu wizualnego.
Informacje na temat artykułu:
Źródło: | eSłupsk |
data dodania: | 2023-02-09 |
wyświetleń: | 1064 |
O serwisie ::
Reklama ::
Polityka Prywatności ::
Kontakt
Copyright 2003-2024 by Studio Reklamy "Best Media". Wszelkie prawa zastrzeżone.
Aktualnie On-Line: 14 Gości