Kwiecień 2025 »
PnWtŚrCzPtSoNd
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
  Pb 95
  ON
  Lpg
 
  USD
  EUR
  CHF
 
Google
Baza firm
Wiadomości
Ogłoszenia
Nieruchomości
Motoryzacja
Menu Online
   
Kategoria: Aktualności
Rybne smaki
Tegoroczne lato nad Bałtykiem to także kolejne nowości potraw z ryb. Dużą popularnością w nadmorskich restauracjach cieszy się miruna – egzotyczna ryba z okolic wybrzeży ameryki południowej. W smażalniach portowych w Ustce jest równie popularna jak bałtyckie dorsze i flądry. To efekt niższej ceny mrożonych ryb z eksportu. Miruna nie ma ości i delikatne białe mięso. 100 gram tej ryby kosztuje na promenadzie w Ustce około 6-ciu złotych. Dorsz i flądra są nie co tańsze. Za rybny obiad z przystawkami zapłacimy w zależności od miejsca od 10 do 30 złotych za osobę. Świeżego dorsza jest jednak mało bo w wakacje obowiązuje okres ochronny i nie wolno odławiać tej ryby. Świeży dorsz trafia się tylko, gdy zaplącze się w sieci rybackie z innymi rybami. Turyści mogą go kupić prosto z kutrów w portach wybrzeża słupskiego.
 
 
Informacje na temat artykułu:
źródło:Radio Słupsk
data dodania:2004-07-13
wyświetleń:1263

dodaj swoją opinię:autor:
adres e-mail:
 
Brak Waszych opinii do tego artykułu.
Copyright 2003-2025 by Studio Reklamy "Best Media". Wszelkie prawa zastrzeżone. Aktualnie On-Line: 16 Gości