|
- Aktualności » Wiadomości dnia • Z ostatniej chwili • Kronika policyjna • Pogoda • Program TV
- Kultura » Imprezy • Wystawy • Kino: Milenium · Rejs • Filharmonia • Teatr: Nowy · Rondo · Lalki Tęcza
- Informator » Baza firm i instytucji • Książka telefoniczna • Apteki • Bankomaty • Urzędy
- Słupsk » Plan miasta • Rozkład jazdy: MZK · PKS • Galeria • Historia • O Słupsku • Kamera • Hot Spot
- Pod ręką » Menu Online • Auto Moto • Nieruchomości • Praca • Ogłoszenia






Pb 95 zł |
ON zł |
Lpg zł |

USD zł |
EUR zł |
CHF zł |

Kategoria: Aktualności
Rybne smaki
Tegoroczne lato nad Bałtykiem to także kolejne nowości potraw z ryb. Dużą popularnością w nadmorskich restauracjach cieszy się miruna – egzotyczna ryba z okolic wybrzeży ameryki południowej. W smażalniach portowych w Ustce jest równie popularna jak bałtyckie dorsze i flądry. To efekt niższej ceny mrożonych ryb z eksportu.
Miruna nie ma ości i delikatne białe mięso. 100 gram tej ryby kosztuje na promenadzie w Ustce około 6-ciu złotych. Dorsz i flądra są nie co tańsze. Za rybny obiad z przystawkami zapłacimy w zależności od miejsca od 10 do 30 złotych za osobę.
Świeżego dorsza jest jednak mało bo w wakacje obowiązuje okres ochronny i nie wolno odławiać tej ryby. Świeży dorsz trafia się tylko, gdy zaplącze się w sieci rybackie z innymi rybami. Turyści mogą go kupić prosto z kutrów w portach wybrzeża słupskiego.
Informacje na temat artykułu:
źródło: | Radio Słupsk |
data dodania: | 2004-07-13 |
wyświetleń: | 1263 |

Brak Waszych opinii do tego artykułu.

Copyright 2003-2025 by Studio Reklamy "Best Media". Wszelkie prawa zastrzeżone.
Aktualnie On-Line: 16 Gości