|
- Aktualności » Wiadomości dnia • Z ostatniej chwili • Kronika policyjna • Pogoda • Program TV
- Kultura » Imprezy • Wystawy • Kino: Milenium · Rejs • Filharmonia • Teatr: Nowy · Rondo · Lalki Tęcza
- Informator » Baza firm i instytucji • Książka telefoniczna • Apteki • Bankomaty • Urzędy
- Słupsk » Plan miasta • Rozkład jazdy: MZK · PKS • Galeria • Historia • O Słupsku • Kamera • Hot Spot
- Pod ręką » Menu Online • Auto Moto • Nieruchomości • Praca • Ogłoszenia






Pb 95 zł |
ON zł |
Lpg zł |

USD zł |
EUR zł |
CHF zł |

Kategoria: Aktualności
Inspektorzy w barach, czyli...
Rozmiar tekstu: A A A
Ale to nie wszystkie grzechy, jakie mają na sumieniu sprzedawcy. W regionie słupskim, w którym przebadano sześć barów, aż w pięciu placówkach stwierdzono jakieś nieprawidłowości. Najgorzej było w barze na dworcu PKS w Słupsku, gdzie produkowano i mrożono towary bez zgody sanepidu. Ponadto ujawniono tam sześć produktów przeterminowanych, brak ilości nominalnych w jadłospisie oraz uwidocznionych cen na towarach. Z kolei w Barze Express na dworcu PKP posługiwano się wagą z nieaktualną cechą legalizacji, stwierdzono też brak cen jednostkowych na towarach; a w Big Barze – brak cennika na zewnątrz oraz brak ilości nominalnych w jadłospisach. W Lęborku w Barze Dworcowym w jednej partii kotletów mielonych stwierdzono zawyżoną zawartość skrobi, a w Mini Barze w tym samym mieście produkcję i mrożenie wyrobów bez zgody sanepidu. – Łącznie ukaraliśmy właścicieli karami w wysokości 900 złotych, skierowaliśmy też dwa zawiadomienia do sanepidu – wylicza Sławomir Gutowski, rzecznik słupskiej IH. (pio)
Na zdjęciu: Kupując posiłek nie możemy być pewni tego, co jemy
Fot. Bartosz Arszyński

Copyright 2003-2025 by Studio Reklamy "Best Media". Wszelkie prawa zastrzeżone.
Aktualnie On-Line: 1 Gości